Галицькі галушки
29.02.2016
Галицькі галушки

Рецепти української галицької кухні 20-30 рр. ХХ ст.
І рецепт:
1. Заварити 50 г. масла в 1/2 л води, всипати 300 г борошна і вимішувати, поки тісто не почне відставати від ринки.
2. Зняти з вогню, охолодити, вбити в тісто по одному 5 яєць і розтирати, доки не побіліє. Тоді додати 100 г тертого гострого сиру, посолити, вимішати.
3. Зліпити невеличкі галушки і зварити їх у кип’ятку. Коли спливуть, вийняти і викласти на полумисок, змащений маслом.
4. Зверху полити маслом з підсмаженою булкою, поставити у гарячу духовку і зарум’янити.
ІІ рецепт:
1. Заварити 120 г масла в 1 л підсоленої води, всипати 1/4 кг пшеничного борошна і добре вимішати, щоб не було грудок і тісто відставало від ринки.
2. Тоді зняти з вогню, охолодити, вбити по одному 4 яєць і добре вимішати.
3. Зліпити невеличкі галушки і викласти їх у кип’яток, ринку накрити покришкою.
4. Коли галушки зваряться, відцідити їх і викласти на полумисок, зверху полити гарячим маслом і посипати тертим гострим сиром.
varenuk.com
related_news:
31.08.2017
Тарталетки та воловани – це проста, смачна та легка у приготуванні закуска на святковий чи фуршетний стіл. Добре смакують вони до вина чи...
31.07.2017
Ягоданка
Достеменно невідомо, коли з’явився цей напій, який чудово втамовує спрагу. Просто хтось колись вирішив залити ягоди-падалицю ...
01.06.2017
Інгредієнти:
> буряк – 500 г.
> гриби білі сушені – 200 г.
> цибуля ріпчаста – 1 шт.
> часник – 4 зуб.
> кунжутна олія.
Рівен...
comments:
no_commentsadd_comment: