Новорічний салат «Мавпа»
23.12.2015
Новорічний салат «Мавпа»

Овочі та зелень слід помити і обсушити. Яйця необхідно зварити заздалегідь, бо починати приготування треба з прикрашання салату. Білок двох яєць натерти на дрібній тертці і пофарбувати в бажаний колір а допомогою міцного чаю, завареного кілька годин тому і вже остиглого. Можна – соком буряка або відваром цибулиння. Головне – витримати білок кілька годин в барвному розчині. Фарбувати треба саме в натертому вигляді, позаяк великі шматки не профарбуються.
Рибні стейки натріть сіллю і перцем та запечіть в духовці. Почистіть готову рибу від кісток і шкіри й трохи помніть виделкою. Шматочки риби мають відчуватися у страві.
Зелень кропу дрібно нарізати і змішати з рибою, заправити все майонезом.
Креветки відварити в підсоленій воді з гілочкою кропу. Почистіть і наріжте. Креветки можна замінити крабовими паличками.
Варені яйця нарізати дрібними кубиками, зелену цибулю – кільцями, додати майонез і все ретельно перемішати.
Свіжі огірки почистити і нарізати кубиками. Не солити, нам не потрібна зайва рідина.
Натерти на дрібній тертці твердий сир та можна приступати до приготування салату. Першим шаром викласти рибу з кропом, відразу формуючи контур майбутньої «мавпи». На рибний шар помістити огірки. Згори рівномірно розташувати креветки. Наступний – яєчний шар. Натертий сир змішати з невеликою кількістю майонезу і щільно укласти на яєчний. Розрівняйте шар ножем. Не забудьте залишити сиру для прикраси.
Тепер надійшла черга фарбованих білків. Дістаньте їх і викладіть на паперовий рушник. Потім укладайте на салат.
Червоний перець якомога дрібніше наріжте кубиками.
Мордочку і вуха «мавпочки» треба засипати натертим жовтком, а шапочку – зробити з перцю. І завершуємо образ за допомогою маслин.
Поставте салат на годину в холодильник, щоб всі шари добре просочилися. Смачного!
gold-recepty.ru
related_news:
31.08.2017
Тарталетки та воловани – це проста, смачна та легка у приготуванні закуска на святковий чи фуршетний стіл. Добре смакують вони до вина чи...
31.07.2017
Ягоданка
Достеменно невідомо, коли з’явився цей напій, який чудово втамовує спрагу. Просто хтось колись вирішив залити ягоди-падалицю ...
01.06.2017
Інгредієнти:
> буряк – 500 г.
> гриби білі сушені – 200 г.
> цибуля ріпчаста – 1 шт.
> часник – 4 зуб.
> кунжутна олія.
Рівен...
comments:
no_commentsadd_comment: