Шулики з маковою заливкою
31.08.2016
Шулики з маковою заливкою

Інгредієнти:
Для тіста:
800 г борошна
300 г сироватки (кислого молока, кефіру)
1 яйце
дрібка солі
1 ст. л. цукру
1 ч. л. соди
Для заправки:
2 л кип’яченої холодної води
300 г сухого маку
цукор за смаком
Приготування:
З борошна, кислого молока, солі й соди готуємо тісто для коржа. Після цього тісто потрібно вимісити, розкачати, викласти на деко і ножем намалювати клітку, щоб потім було зручніше ламати (якщо не малювати, тоді коржі вийдуть неправильної форми). Проколюємо коржі виделкою і випікаємо.
Далі готуємо макову заливку (макове молоко). Мак необхідно залити крутим окропом, залишити на 2 години, злити воду і розтерти (колись його розтирали в макітрі, в сучасних умовах підійде блендер). Потроху додавати холодної кип’яченої води, поки вся суміш не набуде білого кольору. Додати мед за смаком.
Випечений корж треба остудити, поламати шматочками, скласти в глибоку миску і залити маковим молочком. Перемішати і дати просочитися, щоб коржі стали м’якими і соковитими.
golos-ru.com
related_news:
31.08.2017
Тарталетки та воловани – це проста, смачна та легка у приготуванні закуска на святковий чи фуршетний стіл. Добре смакують вони до вина чи...
31.07.2017
Ягоданка
Достеменно невідомо, коли з’явився цей напій, який чудово втамовує спрагу. Просто хтось колись вирішив залити ягоди-падалицю ...
01.06.2017
Інгредієнти:
> буряк – 500 г.
> гриби білі сушені – 200 г.
> цибуля ріпчаста – 1 шт.
> часник – 4 зуб.
> кунжутна олія.
Рівен...
comments:
no_commentsadd_comment: