Чанахи по-львівськи
29.04.2015
Чанахи по-львівськи

Жирне м’ясо - 800 г
Картопля - 600 г
Квасоля червона - 1 ст.
Помідори - 400 г
Цибуля - 250 г
Морква - 200 г
Часник - 6 зубців
Борошно - 4 ст. л.
Лавровий лист,
зелень петрушки,
смалець - за смаком
Чанахи - страва грузинської кухні і за своєю суттю це печеня. Львівський варіант страви відмінний від традиційного та є різноманітнішим.
Приготування:
Для приготування використовують жирне м’ясо - підійдуть свиняча шия або реберця. Страва готується в горщиках, тому підготуйте на даний обсяг 6 середніх горщиків.
Спочатку вимочіть квасолю в холодній воді кілька годин та відваріть її. Наріжте м’ясо великими шматками, картоплю великими кубиками, а цибулю - дрібними. Моркву наріжте кружальцями. Обсмажте картоплю на смальці або соняшникова олія до напівготовності. Обсмажте на сильному вогні м’ясо до скоринки. Потім додайте до м’яса трохи борошна і продовжуйте його смажити, постійно перемішуючи, ще близько 3 хвилин. Додайте цибулю, моркву і знову добре все перемішайте. Продовжуйте смажити на середньому вогні ще 10 хвилин, помішуючи. Дрібно поріжте помідори і додайте їх до м’яса. Помідори з іншими інгредієнтами повинні смажитися ще 15 хвилин. Якщо ви використовуєте томатну пасту (1 столова ложка), смажте, ретельно перемішуючи, близько 5 хвилин.
Перекладіть вміст сковорідки в каструлю і додайте кип’яченої води до бажаного обсягу. Доведіть страву до кипіння, потім посоліть, додайте спеції і варіть під кришкою на повільному вогні ще 15 хвилин.
На дно горщика викладіть смажену картоплю, другим шаром - варену квасолю, а третім - м’ясо з овочами. Залийте блюдо бульйоном, в якому варилося м’ясо. Якщо рідини не вистачає покрити тверді інгредієнти, долийте кип’яченої води. Закрийте горщики кришкою і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Дістаньте блюдо, видавіть в кожен горщик по зубцю часнику, знову накрийте кришкою і дайте настоятися ще 10 хвилин. При подачі посипте чанахи зеленню.
ukraine.ui.ua
related_news:
31.08.2017
Тарталетки та воловани – це проста, смачна та легка у приготуванні закуска на святковий чи фуршетний стіл. Добре смакують вони до вина чи...
31.07.2017
Ягоданка
Достеменно невідомо, коли з’явився цей напій, який чудово втамовує спрагу. Просто хтось колись вирішив залити ягоди-падалицю ...
01.06.2017
Інгредієнти:
> буряк – 500 г.
> гриби білі сушені – 200 г.
> цибуля ріпчаста – 1 шт.
> часник – 4 зуб.
> кунжутна олія.
Рівен...
comments:
no_commentsadd_comment: