Як знешкодити перші овочі та зелень
29.04.2015
Як знешкодити перші овочі та зелень

Ранні овочі і перша зелень ростуть в екстремальних умовах, навіть якщо їх вирощують в теплицях. Адже для того, щоб вони швидше виросли в не сезон, їм не тільки потрібно тепло і вода, але і безліч добрив. Тому виробники ними часто зловживають, бажаючи швидше отримати прибуток. Тому від перших овочів і зелені навесні досить часто трапляються отруєння нітратами. Нерідко, труяться діти, адже вони дуже вразливі до такого роду діям.
В принципі, найперші огірки або зимові «пластикові» помідори давати дитині до трьох-п’яти років не варто. Почекайте трохи, коли ці овочі будуть менш оброблені, більш натуральні.
Але в будь-якому випадку потрібно знати прості правила щодо зниження концентрації шкідливих речовин (нітратів і пестецідов, насамперед) у складі овочів і зелені
Найбільша кількість хімічних елементів накопичується в черешках, прожилка зелені. Тому з першої зелені краще всього брати тільки листочки. Особливо якщо додаєте з в дитячі салатики і супи.
Зелень дуже швидко і активно накопичує нітрати. І потрібно її вимочувати в холодній воді годину-дві, міняючи її регулярно (раз на хвилин 20-25).
Капуста білокачанна
Зимова капуста містить мало нітратів. У будь-яких овочах від зберігання зникають не тільки корисні речовини, але й нітрати. А взагалі, в капусті, ранньої в тому числі, хімічні речовини містяться, насамперед, у верхніх листя, в качані, і в прожилках. Це все бажано викидати. Теж слід вимочувати капусту годину-півтори. Потім тільки можна додавати в салат або борщ.
Огірки, кабачки або баклажани
Огірки - найголовніший продукт, який так і манить навесні своїм ароматом. Довгі, темно-зелені огірки все ж краще не купувати. Взагалі, вважається, що ці овочі за кольором повинні бути світло зелені, кольору молодої трави, а темне забарвлення огірків - ознака, що вони перегодовані нітратами.
Всі перші овочі цієї категорії (і кабачки, і огірки, і баклажани) обов’язково потрібно очищати від шкірки, позбавляти їх від плодоніжок. Добре їх теж вимочувати. Можна залишати на ніч у холодній воді, бажано у великій кількості, обрізавши попередньо плодоніжки. А вже перед подачею на стіл або приготуванням - очищати.
ukrhealth.net
related_news:
14.04.2021
Ми всі живемо і працюємо в епоху постійних змін, коли доводиться швидко знаходити рішення і постійно вчитися чомусь новому. Під час панд...
31.10.2017
Восени, разом зі зниженням температури, скороченням світлового дня та збільшенням кількості опадів, більшість людей починає відчувати заг...
02.10.2017
Скласти грамотний і збалансований раціон – завдання не з легких. Багато господинь беруться за вивчення статей в популярних онлайн-журнала...
comments:
no_commentsadd_comment: