Кугеліс
30.10.2015
Кугеліс

Картопля – 1 кг, яйця – 2 шт., сир – 200 г, сметана – 200 г, цибуля ріпчаста – 80 г, сало-шпик – 80 г, сало – 100 г, сіль, перець.
Приготування:
Кугеліс є національною литовською стравою, однак, через історичну близькість Литви із Західною Україною, він давно увійшов в раціон українців.
Кугеліс, або картопляна бабка, запікається в духовці. Очистіть картоплю і потріть її на крупній тертці. Посмажте шкварки зі шпику. Додайте в картоплю яйця, шкварки, сир, посоліть і поперчіть заготовку, а потім перемішайте масу.
Постеліть на деко фольгу і змастіть її розтопленим салом. Рівномірно розподіліть картопляну масу по поверхні фольги. Страва запікається близько однієї години і подається на стіл политою особливим соусом.
Кугеліс також можна приготувати з м’ясом, як сирим, так і копченим. Якщо ви берете сире м’ясо, замаринуйте його в цибулі принаймні на кілька годин. Поріжте м’ясо дуже дрібними шматочками і змішайте його з отриманою раніше картопляною масою. При бажанні м’ясо попередньо можна обсмажити на сковорідці до появи золотистої скоринки.
Соус:
Посмажте до появи золотистої скоринки цибулю, а потім додайте в неї сметану і тушкуйте страву ще кілька хвилин.
ukraine.ui.ua
related_news:
14.04.2021
Ми всі живемо і працюємо в епоху постійних змін, коли доводиться швидко знаходити рішення і постійно вчитися чомусь новому. Під час панд...
31.10.2017
Восени, разом зі зниженням температури, скороченням світлового дня та збільшенням кількості опадів, більшість людей починає відчувати заг...
02.10.2017
Скласти грамотний і збалансований раціон – завдання не з легких. Багато господинь беруться за вивчення статей в популярних онлайн-журнала...
comments:
no_commentsadd_comment: