5 продуктів, які зігріють в холод
01.12.2015
5 продуктів, які зігріють в холод

Зазвичай холодної осені навіть прихильників здорового харчування тягне на булочки, гарячий чай або каву, щоб поїсти-попити і зігрітися. Але при цьому з’являється інша проблема – зайва вага.
Звичайно, підвищити калорійність страви – найбільш простий спосіб отримати тепло, гарний настрій і 5-10 см на талії за осінь і зиму. А за аюрведою всі продукти діляться на холодні, прохолодні, теплі і гарячі, причому ця класифікація не має нічого спільного з температурою подачі страв до столу. Мова йде про стимуляцію травлення, нормалізацію роботи ендокринної та серцево-судинної систем.
До зігріваючих корисних продуктів відносять рослинну олію (особливо корисна лляна), горіхи, спеції (перець, кориця, гвоздика), цибулю, часник, гірчицю, імбир, рис, гречку, овес, моркву, капусту.
Які продукти вважаються зігріваючими і дуже корисними для здоров’я?
1. В холод нашому організму потрібен вітамін Д, який «зігріває» організм. Він знаходиться в молочних продуктах, в яйцях і в риб’ячому жирі.
2. Жирна морська риба багата поліненасиченими жирними кислотами і йодом, які необхідні для нормальної роботи щитовидної залози та регулюють рівень гормонів в організмі. У північних країнах страви з риби завжди на першому місці. У ній містяться вітаміни А, Д, фтор, цинк, які в комплексі допомагають організму зігрітися і зміцнити імунітет.
3. Булочки та інші солодощі – це прості вуглеводи. Тому через 20-30 хвилин знову хочеться їсти. А з’їдене поступово відкладається «про запас».
Каші – це складні вуглеводи, які довго перетравлюються, тому протягом кількох годин ви не відчуватимете голоду і холоду.
Вибирайте гречку, бо вона багата жирними кислотами, клітковиною, вітамінами А, С і вітамінами групи В. Вони допомагають боротися з вірусами, котрі викликають застудні захворювання.
4. Цитрусові – це джерело вітаміну С, тому апельсини, мандарини і грейпфрути врятують від простудних захворювань. Будучи потужним антиоксидантом, цей вітамін відмінно зміцнює імунну систему, а значить енергія вирачається не на боротьбу з бактеріями і вірусами, а на зігрівання організму.
5. Квашена капуста містить фтор, магній, йод, залізо, калій, вітаміни А, Е, С, вітаміни групи В та багато інших.
Тому здавна вважалося, що квашена капуста зміцнює імунітет і є одним з продуктів, багатих антиоксидантами.
zdorovia.com.ua
related_news:
14.04.2021
Ми всі живемо і працюємо в епоху постійних змін, коли доводиться швидко знаходити рішення і постійно вчитися чомусь новому. Під час панд...
31.10.2017
Восени, разом зі зниженням температури, скороченням світлового дня та збільшенням кількості опадів, більшість людей починає відчувати заг...
02.10.2017
Скласти грамотний і збалансований раціон – завдання не з легких. Багато господинь беруться за вивчення статей в популярних онлайн-журнала...
comments:
no_commentsadd_comment: